Indledning og eksamensbeskrivelse

Svendeprøve-modulet fungerer som et supplement til assistentprøve-modulet. Svendeprøven er i sig selv meget praktisk anlagt, og det er derfor nødvendigt med praktisk træning, som foregår på skolen i skoleperioden op til selve svendeprøven. Der er naturligvis mange teoretiske ting man skal kunne, men dog ikke mere end hvad assistentprøven indeholder.

Der er nogle ting der er anderledes i svendeprøven frem for assistentprøven. Du kan fx. blive eksamineret i frigøringsværktøj og lignende udstyr, som findes i dit pensum. Teorien på dette modul, og quizzerne for den sags skyld, er derfor vinklet sådan, at du kan terpe de ting der er i fokus på denne prøve. Har du brug for teori om fx. hjertestop, som højst sandsynligt vil være til stede i én af dine 3 cases, kan du under assistentprøve-modulet  terpe dette. Disse moduler hænger sammen, og du har derfor adgang til dem begge.

Eksamensbeskrivelse

Til svendeprøven skal du have opgaver. Disse kan varierer på dagen. Du vil med stor sandsynlighed få 2 ambulanceopgaver, hvor den sidste opgave kan være enten en frigøringsopgave eller en biopgave.

De 3 opgavetyper du kan blive udsat for:

Mulighed 1Mulighed 2Mulighed 3
AmbulancecaseFrigøringsopgaveBiopgave
Figurant er kommet til skade/syg og skal behandles. Her er I begge assistenter på opgaven, men den tager styringen og fungerer som behandleren på opgaven. Dette er forudbestemt.Frigøringsopgave i hold, hvor du har en forudbestemt rolle på et frigørings-hold. Her skal du udføre din egen rolle. Alle bliver vurderet.I en biopgave kaldes du ind til en samtale om et bestemt emne. Du kan fx blive bedt om at fortælle alt hvad du ved om en spineboard, fortælle alt du ved om et værktøj (motorskæreskive, etc.) eller demonstrere en genoplivning eller andre ting

 

 

Questions